Vet du hvordan logistikken endrer karakter i overgangen fra butikksalg til netthandel?

Netthandel passerte i 2017 100 milliarder kroner i Norge, hvor de siste fire årene har veksten vært på formidable 74%, og den årlige veksten ligger stabilt på rundt 16%.

I takt med at mer og mer handel skjer digitalt øker betydningen av et veldrevet og effektivt lager. Hasteordre, feilplukk eller returhåndtering er snubletråder som skaper store problemer og kostnader desto mer salg som går digitalt. 

Tradisjonell varehandel har et velsmurt logistikkappart basert på relativt få ordre og kunder, men med mange varelinjer på hver ordre. Et eksempel på dette kan være påfyllingsordre til lokalene hvor butikkene har egne lagre.

En typisk netthandler derimot kjøper vanligvis én eller to varer per ordre, og dette innebærer at håndteringskostanden øker da man ikke kan plukke like effektivt som før. I ytterste konsekvens kan man ende opp med å selge like mange varer som tidligere, men oppleve at fortjenesten reduseres. 

Hva får du ut av dette frokostmøtet?

I dette frokostmøtet vil du få et dypdykk inn i de endrede rammevilkårene som norske retailere må forholde seg til. Du vil også få tre korte miniforedrag à 15 minutter hver fra tre leverandører av logistikkløsninger som har blitt tatt i bruk av Princess Gruppen

Avslutningsvis vil CEO i Princess Gruppen fortelle mer om deres reise og de erfaringene som de har gjort underveis, før vi tar turen ut til lageret deres for å se hvordan de klarer å håndtere leveranser til alle 120 butikker i kombinasjon med direkteleveranser til netthandlere. 

Hvor skjer det?

Vi samles på Thon Hotell Ski, før vi avslutter frokostmøtet med en praktisk demonstrasjon på lageret til Princess 5 min. unna hotellet. 

Frokostmøte: Fra butikksalg til netthandel // 
Torsdag 3. mai kl. 0830 - 1215

Program:

08.30       Frokost & registrering!

09.00       Velkommen

09.05       Virke v/Knut Erik Rekdal

Knut Erik Rekdal er Senior bransjeanalytiker i Virke hvor han gjennomfører bransjeanalyser innen varehandel. Han har blant annet mange års erfaring med analyse, strategi og logistikk fra Posten/ Bring. Han vil ta for seg handelens utvikling, netthandelens påvirkning på handel og de siste utviklingstrendene innen varehandelen. Avslutningsvis vil han spå hvordan handelen vil se ut i år 2030.

09.45       Consafe Logistics v/Ali Zeybek 

Princess Gruppen stod ved et veivalg i forbindelse med deres ERP oppgraderingsprosjekt. Enten kunne de ta kostnaden med å løfte egenutviklet WMS system til ny versjon av Microsoft Dynamics NAV, eller satse på et WMS system utenfor deres ERP. Her får du høre om hvilke vurderinger som er lagt til grunn, og hvorfor Princess Gruppen har valgt å investere i et «best of breed» WMS system fra Consafe Logistics.

10.00       Pause

10.20      LIS v/Eirik Toft

I varehandel og spesielt etterfylling av fysiske butikker kan logistikken være ganske tidkrevende, men hvis man har mulighet for å batchplukke varene for så å sortere dem til rett butikk, vil man unngå mye unødvendig truckkjøring og ekstra plukkrunder. I dette miniforedraget får du vite mer om sorteringsanlegget til Princess Gruppen som har gitt de en effektiviseringsgevinst på rundt 35%, og en ROI på under 3 år.

10.35       Princess Gruppen v/Kai J. Gulbrandsen

Princess var tidlig ute med å knytte sammen fysisk butikkhandel med netthandel, og de har i dag et velfungerende salgsapparat hvor handel, IT og logistikk spiller på lag. I dette foredraget vil du høre mer fra CEO Kai J. Gulbrandsen i Princess Gruppen om de strategiske valgene og overordnede utfordringene som de måtte håndtere, hva de har lykkes med, hva de har gjort feil og ikke minst hva de har lært underveis. 

11.15      Consignor v/John Arnt Carstensen

I dagens retail marked er det behov for gode løsninger for Delivery Management, løsninger som støtter opp under effektiv vareflyt på tvers av fysiske butikker og netthandel.

11.30       Lagerbesøk hos Princess

Vi forflytter oss fra Thon Hotell Ski til lageret til Princess 5 min. unna hotellet.

12.15    Frokostmøte ferdig

 


Seminaret passer for: 

Deg som er daglig leder, logistikkansvarlig, lagersjef, eller IT-sjef, og som vil vite mer om hvordan du går fra å ha fokus på butikksalg til mer og mer netthandel. Seminaret passer spesielt godt for bedrifter med mange butikker, sentrallager og nettbutikk.

Adresse: Thon Hotell Ski, Jernbaneveien 8, 1400 Ski

Det er parkeringshus i tilknytning til hotellet, eller 100 meter gangavstand til Ski Stasjon.

No-show blir belastet med kr 500.

Det blir servert mat og drikke.